4 tips om te kamperen in Overijssel

Overijssel kent talloze mooie plekjes. Het is dan ook een provincie die de moeite waard is om van zo dicht mogelijk te ervaren. Kamperen is daarvoor een goede manier. We geven je hier 4 tips om je kampeerervaring in Overijssel zo goed mogelijk te laten verlopen.

1. Bedenk een inpaksysteem

Als je gaat kamperen, is belangrijk om het gewicht in auto en caravan goed te verdelen. Daarnaast is het handig om een praktisch inpaksysteem te hebben, zodat je je spullen gemakkelijk terugvindt. Zorg er daarnaast voor dat alles wat bij vertrek naar de camping in de auto paste, er bij vertrek naar huis ook weer in past.

Bijvoorbeeld: de tent heb je als eerste nodig op de camping. Die moet dus bovenop liggen. Doe spullen die bij elkaar horen – zoals kookgerei – in dezelfde tas, zodat je snel alle benodigdheden gevonden hebt als je bijvoorbeeld gaat koken.

2. Kampeeruitrusting

De juiste kampeeruitrusting zorgt voor meer plezier. Niets is tenslotte zo vervelend als er pas op de camping achter komen dat je de blikopener bent vergeten. Een aantal onmisbare zaken op de camping zijn luchtbedden of matjes, slaapzakken, een kookstel op gas of benzine, kampeerstoelen en –tafel, gasflessen en een goede (zak)lamp.

3. Kamperen met slecht weer

In Overijssel is het weer niet anders dan in de rest van Nederland. Je loopt dus het risico om te moeten kamperen in regen, wind of onweer. Het is daarom belangrijk de weersvoorspellingen goed in de gaten te houden. Als de vooruitzichten slecht zijn, zorg dan voor stormlijnen, extra haringen, regenlaarzen en –kleding. Caravans, vouwwagens en campers zijn goed bestand tegen regen, maar bij tenten is dit niet altijd het geval. Zorg daarom altijd voor een goed onderkleed en een kleed of tarp voor de ingang om de boel droog te houden.

4. Uitjes in Overijssel

Hoewel het natuurlijk heerlijk is om een zonnige dag door te brengen op een kampeerstoel op de camping, biedt Overijssel veel uitjes om er een actieve kampeervakantie door te brengen. Een paar tips: in Rheezerveen vind je een overdekt strand met een recreatieplas. De prachtige provincie kun je bijvoorbeeld verkennen met een buggy- of puzzeltocht. Giethoorn, het Venetië van het noorden, verken je natuurlijk met een boot. Kortom: er is voor iedereen wat te beleven.

Reviews are closed.