Claim de schade van je fietsongeluk

Een mooie namiddag van het seizoen, en je hebt de wind mee in Overijssel. Fietsen betekent uitwaaien, tot rust komen en genieten van de omgeving. Maar niet elk fietstochtje eindigt genoegzaam en voldaan: jaarlijks moeten zo’n 78.000 Nederlanders medisch behandeld worden aan de gevolgen van een fietsongeluk. En of je zo’n ongeluk nu hebt met een gewone fiets of met een e-bike, de kosten voor het eventuele letsel worden niet zomaar vergoed.

Lichamelijke schade

Ongelukken gebeuren, of het nu je eigen schuld is of niet. Als we ervan uitgaan dat de gang van zaken normaal is (en er dus niemand bijvoorbeeld snel wegrijdt na het ongeluk), wordt de materiële schade voor de fietser in ieder geval voor minstens 50% vergoed door de verzekeraar van de automobilist. Hoe meer schuld de automobilist heeft, hoe meer je als fietser vergoed krijgt.

Maar de immateriële schade, zoals lichamelijk letsel en eventueel de hierdoor misgelopen inkomsten, is een ander verhaal. Wanneer de (letsel)schade niet groot is, is alles met een schadeformulier opgelost. Maar als er meer aan de hand is, en de tegenpartij misschien niet eerlijk is, is het aan te raden een politie en een letselschadeadvocaat erbij te halen. De laatste helpt je bij het aansprakelijk stellen van de tegenpartij voor letselschade, waardoor je de kosten vergoed krijgt.

Advocaten in Overijssel

De procedure voor het aansprakelijk stellen van iemand voor jouw letsel is niet gemakkelijk. Arbeidsdeskundigen, medisch specialisten en verzekeringsmaatschappijen moeten worden betrokken voordat je een schadeclaim kan indienen. Het is daarom belangrijk dat je een goede advocaat kiest, die je bijstaat in het hele proces en die je advies kan geven. Vind daarom hier het advocatenkantoor in Zwolle dat het meest geschikt is voor jouw situatie.

Reviews are closed.