Markante Overijsselaars

Ilse DeLange

Countryzangeres Ilse DeLange is geboren en getogen in Almelo. Samen met Waylon bracht zij Nederland in een juichstemming, door tweede te worden op het Eurovisie Songfestival 2014. In onvervalst Twents zei ze in de camera: ,,Mooi, man!”

Erik Hulzebosch

De Elfstedentocht werd in 1997 nét niet gewonnen door Erik Hulzebosch uit Ane (bij Gramsbergen). Ondanks zijn tweede plek was hij favoriet bij het publiek, vooral door zijn eigenzinnige uitspraken die hij altijd ‘gewoon in het plat’ doet.

Wubbo Ockels

De Overijsselaar die het verst heeft gereisd, is zonder twijfel astronaut Wubbo Ockels. Zijn wieg stond in Almelo, in 1946. Onlangs overleed hij aan de gevolgen van kanker. Ockels was in 1985 de eerste Nederlander die een ruimtereis maakte. In latere jaren zette hij zich in voor duurzaamheid, door baanbrekende producten te ontwikkelen. Toen Ockels 22 jaar was vroeg hij zijn eerste patent aan: voor een fietskettingschoonmaker.

Klazien uut Zalk

Het ‘Kruidenvrouwtje uut Zalk’ werd Klazien genoemd. Ze had een grote kennis van de natuur en tegen iedere kwaal kende ze een medicinaal kruid. Klazien schreef boeken, verscheen volop op tv en was wars van dikdoenerij.

Herman Finkers

Deze cabaretier kennen we allemaal. Misschien wel zijn beroemdste uitspraak? ,,Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen, in Almelo is altijd wat te doen.”

Reviews are closed.