Routes om te dwalen

Salland is populair bij fietstoeristen. Geen wonder; er zijn vele bossen en heidevelden waar je eindeloos kunt dwalen. Er zijn middeleeuwse steden als Zwolle en Deventer. De statige IJssel en de en de Overijsselse Vecht zorgen voor heerlijke vergezichten. Sallandnatuurlijkgastvrij.nl ontwikkelde er een aantal gevarieerde fietsroutes.

Pontjes fietsroute IJssel

,,Iedereen heeft zijn rivier, en ik, ik heb de IJssel”, zong zangeres Liselore Gerritsen ooit. Wie de Pontjesroute fietst, begrijpt haar liefde voor deze rivier. Er zijn brede uiterwaarden met ongerepte natuur en grazend vee. Op diverse plekken zijn veerpontjes. Na een inspannende fietstocht is het heerlijk om je lekker loom over de stroom te laten voeren. De pontjes fietsroute IJssel is 19.4 kilometer lang.

Fietsroute Sallandse Heuvelrug

Een totaal fietsroute is die over de Sallandse Heuvelrug. Tussen Nijverdal en Holten ligt dit oogstrelende heuvelgebied. Gletsjers uit Scandinavië vormden circa 200.000 jaar geleden dit landschap. De Fietstocht Sallandse Heuvelrug is een route met pit. Ze is 30.2 kilometer lang en met heuvels tot 76 meter kan het flink trappen zijn!

Pannenkoeken fietsroute Raalte

Hoewel de Pannenkoekenroute ‘slechts’ een kleine 17 kilometer bedraagt, kun je er lekker lang over doen. De route voert langs kleine plattelandswinkeltjes, waar je kunt afstappen om een praatje te maken met boer, tuinder of molenaar. Al fietsend verzamel je alle ingrediënten die nodig zijn om een smakelijke pannenkoek te bakken.

Reviews are closed.