Tweede huisje kopen in Overijssel?

Je bent al een paar keer op vakantie geweest in Overijssel en je denkt: is het niet handiger als we hier een tweede huisje kopen? Zo kun je er altijd even lekker tussenuit wanneer jij wilt. Voor een weekend of langer. In Overijssel is gemoedelijkheid het sleutelwoord. De mensen hebben en nemen de tijd voor elkaar. Je kunt helemaal tot rust komen.

Kopen of huren

Uiteraard kun je altijd een huisje huren als je naar Overijssel wilt. Er zijn tal van vakantieparken of particuliere recreatiewoningen te huur. Besluit je om een huis te kopen, kijk dan naar de ligging van huis. Je wilt ook genoeg opbergmogelijkheden want je neemt natuurlijk je fiets mee. Overijssel is een provincie waar je heerlijk kunt fietsen. Prachtige natuur en mooie fietsroutes.

Bij de hypothecaire lening die je afsluit voor de aankoop van het huis, kun je afwegen om voor een lening te kiezen die voordelig is als je ook het huis energiezuinig maakt. Je moet een tweede hypotheek soms wel via de notaris vast laten leggen. Wil je niet via de notaris een lening voor de aankoop van een huis aangaan? Dan kun je ook een doorlopend krediet met hypotheekverklaring (WOZ-krediet) aanvragen. Je hoeft dan niet naar de notaris en je hebt geen taxatierapport nodig. Je moet wel een WOZ-opgave van de gemeente overleggen.
Verder zijn er nog energiebespaarleningen voor de verbouwing van het huis.

Acties

Er zijn zelfs gemeenten in Overijssel die het kopen van een (tweede) huis willen stimuleren. Zo kon je in 2013 als je in de gemeente Rijssen-Holten een huis kocht en deze opknapte, gratis zonnepanelen krijgen. Er was budget voor ongeveer 25 woningen. Ook had de gemeente nog andere subsidies beschikbaar voor als je energiebesparende maatregelen wilde uitvoeren.

Reviews are closed.